Agenda de lucru a Prea Fericitului Părinte TEOCTIST,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

în perioada 16 – 30 septembrie 2005

 

Vineri  16 septembrie a.c.:

-         I.P.S. Mitropolit Daniel, al Moldovei şi Bucovinei, la plecarea spre Poznan, Polonia.

-         P.C. Fodor Ioan, pentru binecuvântarea de a sluji la Parohia Sfântul Gheorghe din Londra, Anglia,  în perioada în care se va afla la bursă;

-         P.C. Pr. Ioan Chilan, parohul bisericii Sf. Apostol Andrei, Ploieşti, Prahova;

-         P.C. Pr. Aurel Răduleţ şi P.C. Pr. Adrian Răduleţ, din Arhiepiscopia Sibiului.

-         P.C. Arhim. Nicodim Dimulescu, stareţul Mănăstirii Crasna, cu invitaţia de a participa la hramul Acoperământul Maicii Domnului.

-         Maica Olimpiada Zaiţ, stareţa Mănăstirii Cetăţuia, jud. Buzău.

-         P.C. Arhid. Dr. Voicu Constantin, Decanul Facultăţii de Teologie Andrei Şaguna, Sibiu.

 

-         A prezidat Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, pentru discutarea unor probleme de interes bisericesc şi social-caritativ.

Duminică 18 septembrie a.c.:

-         A primit pe dl. Nicolae Stroiescu Stănişoară.

Luni 19 septembrie a.c.:

-         A primit pe P.C. Pr. Lect. Dumitru Pintea, de la Facultatea de Teologie "Patriarhul Justinian”, din Bucureşti, pentru  probleme legate de Parohia Mavrogheni.

-         A primit pe P.C. Pr. Ioan Iancu, preot la Parohia Naşterii Maicii Domnului, din Laval, Canada.

Marţi 20 septembrie a.c.:

Primiri:

-         Dl. Adrian Lemeni, Ministru Secretar de Stat pentru Culte şi dna Prof. Dr. Magda Stavinschi, Directorul Institutului Astronomic al Academiei Române, preşedintele Asociaţiei Astronomia XXI, pentru probleme legate de organizarea la Palatul Patriarhiei a unui Congres internaţional "Ştiinţă şi Ortodoxie, un dialog necesar”(22-26 octombrie a.c.).

-         P.C. Diac. Theodore Coresi, Viena, Austria, cu propunerea proiectului "Biblia rostită”, al societăţii "Cartea Sonoră”, cu sediul la Timişoara.

-         I.P.S. Mitropolit Serafim, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Miercuri 21 septembrie a.c.:

-         A participat la deschiderea Celei de-a XXIV-a Conferinţe Ecumenice a episcopilor apropiaţi Mişcării Focolarelor-Opera Preasfintei Maria şi a răspuns la salutul E.S. Cardinal Miroslav Vlk rostind Cuvântul de deschidere.

-         A primit pe dna Elena Andronache, membră a Grupului independent pentru democraţie România-Basarabia, cu probleme legate de organizarea unei conferinţe.

Joi 22 septembrie a.c.:

-         A participat la deschiderea anului şcolar 2005-2006 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti şi a rostit cuvânt de învăţătură.

-         A vizitat noua clădire a Seminarului în prezenţa Inspectorului General din Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Viceprimarul Primăriei Sector 4, părinţii copiilor etc.

Vineri 23 septembrie a.c.:

-         A primit pe dl. General Mircea Mureşan, Rectorul Academiei Militare, împreuna cu P.C. Pr. Sorin Pitic-Tran, slujitor la biserica Corpului de Gardă.

-         A primit pe P.C. Pr. Gheorghe Şupeală cu invitaţia la hramul Parohiei Sf. Apostol şi Ev. Ioan, cu prilejul hramului 26 septembrie a.c.

-         A primit pe I.P.S. Mitropolit Serafim şi dl. Jürgen Henkel, reprezentantul Fundaţiei Hans Seidel pentru România.

Duminică 25 septembrie a.c.:

-         A săvârşit Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Spiridon Nou, Paraclis Patriarhal, înconjurat de ierarhi ai Bisericii noastre şi în prezenţa participanţilor la Cea de-a XXIV- a Conferinţă Ecumenică a episcopilor apropiaţi Mişcării Focolarelor-Opera Preasfintei Maria.

Luni 26 septembrie a.c.:

-         A acordat un interviu postului de televiziune RAI-Italia legat de organizarea la Bucureşti a Celei de-a XXIV-a Conferinţe Ecumenice a episcopilor apropiaţi Mişcării Focolarelor-Opera Preasfintei Maria. Interviul a fost realizat de dna reporter Adriana Torres.

-         A participat la sesiunea specială organizată cu prilejul Celei de-a XXIV-a Conferinţe Ecumenice a episcopilor apropiaţi Mişcării Focolarelor-Opera Preasfintei Maria, la Institutul romano-catolic din Bucureşti.

Marţi 27 septembrie a.c.:

-         A participat la sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, hramul Mănăstirii Antim, înconjurat de PP.SS. Episcopi Vincenţiu Ploieşteanul şi Ambrozie Sinaitul, vicari patriarhali, Sebastian Ilfoveanul şi Varsanufie Prahoveanul, vicari ai Arhiepiscopiei Bucureştilor. A ţinut un mişcător cuvânt de învăţătură numeroşilor credincioşilor prezenţi la Sfânta Liturghie.

-         A primit o comisie de arhitecţi însoţiţi de P.S. Episcop Varsanufie Prahoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Miercuri 28 septembrie a.c.:

-         A primit pe I.P.S. Mitropolit Teofan, al Olteniei.

-         A primit vizita dlui acad. Thierry de Montbrial, membru fondator al Institutului Francez de Realţii Internaţionale, aflat în vizită în România la invitaţia Academiei Române.

-         A primit pe dl. col. Dogaru Ioan, pentru prezentarea unei colecţii de medalii.

Joi 29 septembrie a.c.:

-         A primit pe dl. arhitect Corneliu Şerban Popa, vicepreşedintele Consiliului Parohiei Ortodoxe Române Sf. Ioan Botezătorul, din Montreal, Canada, însoţit dna Rodica Popa şi dna Magdalena Şerbănescu-Panaitescu, scenograf.

-         A primit pe dl. Petraşciuc Romeo, redactor coordonator al săptămânalului Iisus Biruitorul, editat de Oastea Domnului, cu solicitarea unui articol omagial la cea de-a 500-ea apariţie a publicaţiei şi a unei precuvântări la cartea Omoforuri.

-         Pr. Justin Marchiş, parohul biserici Stavropoleos, din Bucureşti, cu prilejul lansării monografiei bisericii, versiunea în limba engleză.

Vineri 30 septembrie a.c.:

-         A primit pe P.C. Pr. Bârliba Ioan, Directorul Seminarului Teologic Liceal Sf. Gheorghe, din Roman

-         A participat la lucrările conferinţei Biserica şi imaginea României, organizată la Palatul Patriarhiei şi a rostit cuvântul de deschidere.

-         A primit pe dl. Mihai Ovidiu Enea, Director Executiv al Fundaţiei pentru Democraţie, Cultură şi Libertate.

 

 

La invitaţiile la care nu a putut răspunde personal, P.F. Părinte Patriarh TEOCTIST a fost reprezentat de:

 

Sâmbătă 17 septembrie a.c.:

-         P.S. Episcop Varsanufie Prahoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a participa la deschiderea celei de V-a ediţii a Târgului de pâine, organizat de Primăria Sectorului 2 şi Centrul Cultural Mihai Eminescu.

Vineri 23 septembrie a.c.:

-         P.C. Pr. Prof. Nicolae Bordaşiu, Parohia Sf. Silvestru, pentru a participa la lansarea filmului documentar "Mai presus de moarte, în Iubire”, dedicat poetului Ioan Alexandru.

Sâmbătă 24 septembrie a.c.:

-         P.C. Pr. Cons. Michael Tiţa, pentru a participa la investirea dlui dr. Daniel Zikeli ca paroh al Bisericii Evanghelice C.A. din Bucureşti.

Luni 26 septembrie a.c.:

-         P.S. Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a oficia Sfânta Liturghie la Parohia Sf. Apostol şi Evanghelist Ioan, Protoieria III- Capitală, cu prilejul hramului.

Miercuri 28 septembrie a.c.:

-         P.S. Episcop Vincenţiu Ploieşteanul, vicar patriarhal, pentru a participa la ceremonia depunerii jurământului militar de către studenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”.

Joi 29 septembrie a.c.:

-         P.S. Episcop Ambrozie Sinaitul, vicar patriarhal, pentru a participa la lansarea monografiei bisericii Stavropoleos, versiunea în limba engleză, la Hotel Athenee Palace Hilton.

 

 

A rezolvat zilnic problemele curente ale Administraţiei Patriarhale şi ale Arhiepiscopiei Bucureştilor cu Prea Sfinţiţii Episcopi Vicari şi cu ceilalţi colaboratori. A primit zilnic preoţi şi credincioşi din ţară şi de peste hotare.

 

SECRETARIATUL CABINETULUI PATRIARHAL