Agenda de lucru a P. F. Părinte TEOCTIST,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

în perioada 16 – 30 noiembrie 2005

 

 

Miercuri 16 noiembrie a.c.:

-          A participat la rugăciunea de mulţumire săvârşită cu prilejul aniversării a 19 ani de patriarhat şi a răspuns cuvântului omagial rostit de Înalt Prea Sfinţitul  Laurenţiu, noul Mitropolit al Ardealului şi Arhiepiscop al Sibiului.

Joi 17 noiembrie a.c.:

-          A primit delegaţia basarabeană Pr. Ioan Ciuntu, dl. Ion Ungureanu, Andrei Vartic, Valeriu Săhărneanu, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Vineri 18 noiembrie a.c.:

          - A primit pe dl. Comandor Ştefănescu Răzvan, şef protocol al Comnadamentului Aviaţiei Militare şi pe dl. Mihai Gheorghiasa, maistru militar.

Luni 21 noiembrie a.c.:

-          A săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală şi a rostit cuvânt de învăţătură la sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

Marţi 22 noiembrie a.c.:

-          A participat la lansarea volumului Ortodoxie şi putere politică în România contemporană al dlui George Enache, apărut în colecţia Biblioteca de Istorie a Editurii Nemira.

-          A primit pe dl. Sorin Dumitrescu, reputat pictor şi editor, care a prezentat albumul Catapeteasma bisericii Scala Coeli.

Miercuri 23 noiembrie a.c.:

-          A primit pe dnii Claudiu Săftoiu şi Bogdan Tătaru Cazaban, consilieri prezidenţiali.

-          A participat la lansarea cărţii Fundamentele teologice ale fenomenologiei narative, a P.C. Pr. Prof. Dr. Dumitru Radu

Joi 24 noiembrie a.c.:

-          A primit pe dl. René van der Linden, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflat în vizită oficială în România cu ocazia preluării preşedinţiei Comitetului de Miniştri de către ţara noastră. Au participat PP.SS. Episcopi Vincenţiu Ploieşteanul şi Ciprian Câmpineanul, vicari patriarhali, PP.CC. Pr. Michael Tiţa şi Constantin Stoica, consilieri patriarhali.

Vineri 25 noiembrie a.c.:

-          A primit pe dl. Gen. Gregorios Triandafilidis, membru al Statului Major al Comandamentului Aliat din SUA.

-          A primit pe E.S. dl. Constantin Grigore, Ambsadorul Româniel în Turcia.

-          A primit pe dl. gen. mr. dr. Mugurel Florescu şi dl. Dan Niculescu.

-          A primit pe dl. acad. Mihai Cimpoi şi pe dl. Andrei Strâmbeanu, scriitor, din Republica Moldova.

Luni 28 noiembrie a.c.:

-          A primit pe E.S. dl. Abdelhamid Senouci Bereksi, Ambasadorul Republicii Algeriene Democratice şi Populare în România.

-          A primit pe dl. Prof. Philip Harnnoncourt, din Austria, şi dl. Rainer Schubert, ataşatul cultural al Ambasadei Austriei la Bucureşti.

-          A participat la decernarea titlului Doctor honoris causa domnului general James L. Jones, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, la Universitatea Naţională de Apărare Carol I.

-          A primit pe P.C. Arhim. Ieronim Creţu, superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim şi Iordan.

-          A primit delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei condusă de I.P.S. Mitropolit Barnaba, de la Tesalonic, care va participa la sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, la Galaţi.

-          A primit pe dl. Prof. Univ. dr. Dan Zamfirescu.

Marţi 29  noiembrie a.c.:

-          A primit pe dl. Nicolae Adrian Lemeni, Ministru Secretar de Stat pentru Culte.

-          A participat la conferinţa Biseirca şi imaginea României, organizată de Grupul deiniţiativă pentru imaginea României, format din mai multe organizaţii de tineret. Au participat dl. Ministru Adrian Iorgulescu, dl. Adrian Nicolae Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte şi I.P.S. Arhiepiscop şi Mitropolit Ioan Robu, al Arhiepiscopiei Romano Catolice de Bucureşti.

Miercuri 30 noiembrie a.c.:

-          A participat la Sfânta Liturghie, oficiată de P.S. Episcop Varsanufie, vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureştilor, cu prilejul hramului bisericii Sfântul Apostol Andrei, Chitila, şi a rostit cuvânt de învăţătură.

-          A participat la recepţia oferită de dl. Traian Băsescu, Preşedintele României, cu prilejul Zilei Naţionale a ţării noastre.

 

Neputând răspunde personal unor invitaţii, P.F. Părinte Patriarh TEOCTIST a fost reprezentat de:

 

Luni 21 noiembrie a.c.:

-          P.S. Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie la  Mănăstirea Snagov cu prilejul prăznuirii hramului.

Vineri 25 noiembrie a.c.:

-          P.S. Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie la paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti cu prilejul prăznuirii hramului Sfânta Muceniţă Ecaterina.

Miercuri 30 noiembrie a.c.:

-          P.S. Episcop, Ciprian Câmpineanul, vicar patriarhal, pentru a participa la la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la Galaţi, şi la inaugurarea şi sfinţirea caselor construite în cadrul programului susţinut de Patriarhia Română împreună cu Televiziunea Română şi Romtelecom, în urma inundaţiilor din acest an.

 

A rezolvat zilnic problemele curente ale Administraţiei Patriarhale şi ale Arhiepiscopiei Bucureştilor cu Prea Sfinţiţii Episcopi Vicari şi cu ceilalţi colaboratori. A primit zilnic preoţi şi credincioşi din ţară şi de peste hotare.

 

SECRETARIATUL CABINETULUI PATRIARHAL