Agenda de lucru a PF Părinte TEOCTIST,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

în perioada 131 decembrie 2005

 

Joi, 1 decembrie:

A săvârşit slujba Tedeumului, la Catedrala patriarhală, cu prilejul Zilei Naţionale a ţării noastre şi a rostit cuvânt festiv.

Sâmbătă, 3 decembrie:

A săvârşit Sfânta Liturghie la Mânăstirea Cernica, înconjurat de ierarhii invitaţi, membrii ai Sfântului Sinod, cu prilejul proclamării canonizării Cuviosului Stareţ Gheorghe. S-a dat citire gramatei patriarhale şi a rostit cuvânt de învăţătură.

Marţi, 6 decembrie:

A săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală şi a rostit cuvânt de învăţătură.

Miercuri, 7 decembrie:

Primiri:

Dl gen. Dumitru Prunariu, preşedintele Agenţie Spaţiale Române însoţit de dl Iurii Tikonov, împuternicit pentru România al Comitetului de Relaţii Externe al Administraţiei oraşului Sankt Petersburg, şi de PC diac. cons. Nicu Octavian, în legătură cu organizarea unei expoziţii la Palatul Patriarhiei.

ESa dl Nicholas F. Taubman, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi a acordat un interviu presei.

Joi, 8 decembrie:

Primiri:

Comisia electorală a Arhiepiscopiei Bucureştilor care se ocupă de alegerea membrilor Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului.

Vineri, 9 decembrie:

Primiri:

Dl Alexandru Constantin, binefăcător al Bisericii.

PC pr. Lect. Mihai Spătărelu, consilier al Departamentului Ecumenic şi secretar al Comisiei Ecumenice din cadrul Asociaţiei ecumenice a Bisericilor din România-AidRom.

Luni, 12 decembrie:

A săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica "Sfântul Spiridon Nou", Paraclis patriarhal, cu prilejul hramului şi a ţinut cuvânt de învăţătură.

S-a întâlnit cu membrii Comisiei Mixte pentru retrocedări şi probleme sociale întrunită la Bucureşti.

Marţi, 13 decembrie:

A participat la inaugurarea noii Biblioteci a Academiei Române însoţit de IPS Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională.

Joi, 15 decembrie:

Primiri:

Dl Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici.

Dl Fota Iulian, director al Colegiului Naţional de Apărare, însoţit de PC pr. Chiriţă Nicolae, vicar administrativ al Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului.

Vineri, 16 decembrie:

Primiri:

Dl Iulian Ţenea, din Australia şi dl Marian Manega, redactor la Săptămâna Financiară, Trustul Intact.

A primit la Catedrala patriarhală grupul de colindători ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (A.S.C.O.R.) şi a adresat un cuvânt duhovnicesc tinerilor studenţi.

Sâmbătă, 17 decembrie:

A participat, împreună cu PPSS Episcopi vicari patriarhali Vincenţiu Ploieşteanul, Ambrozie Sinaitul şi Ciprian Câmpineanul şi cu PPSS Episcopi vicari ai Arhiepiscopiei Bucureştilor Sebastian Ilfoveanul şi Varsanufie Prahoveanul, la Concertul de colinde al corului mixt al studenţilor Facultăţii de Teologie "Patriarhul Justinian" din Universitatea Bucureşti. A răspuns cuvântului PC pr. prof. dr. Nicolae Necula, Decanul Facultăţii de Teologie.

Luni, 19 decembrie:

Primiri:

Delegaţia Regimentului 30 de Gardă şi Protocol condusă de dl col. Tudor Marian, comandantul Regimentului şi dl Cotropai Ioan, comandantul brigăzii "Tudor Vladimirescu" şi membrii Asociaţiei "Sfântul Mina". Delegaţia a fost însoţită de preoţii militari Cristian Niculescu şi Vrânceanu Ionel.

A participat la serbarea tradiţională "Colindă Sfântă din sufletul copiilor la Naşterea Domnului" organizată de revista pentru părinţi şi copii Chemarea Credinţei, a Patriarhiei Române.

Marţi, 20 decembrie:

A participat la programul social de Naşterea Domnului "Crăciunul copiilor din zonele sinistrate" organizat de Sectorul "Biserica şi Societatea", al Patriarhiei Române.

Primiri:

ESa dl Wafaa Bassim, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt la Bucureşti împreună cu delegaţia creştinilor egipteni copţi aflaţi în România la studii.

Grupul de colindători de la Vatra Dornei însoţit de d-na Minodora Ilie.

Miercuri, 21 decembrie:

A participat la Academia Română la Discursul de recepţie al d-lui Acad. Eugen Simion, preşedintele Academiei.

A participat la Concertul de colinde oferit de elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox Bucureşti, însoţit de PPSS Episcopi Sebastian Ilfoveanul şi Varsanufie Prahoveanul, vicari ai Sfintei Arhiepiscopii a Bucureştilor.

Joi, 22 decembrie:

A participat, la invitaţia ESale d-lui Traian Băsescu, Preşedintele României, la Concertul de Crăciun organizat la Muzeul Naţional Cotroceni, Sala Cerchez.

Primiri:

Grupul de colindători din Vorona, comuna Stăuceni, însoţit de dl primar Mihai Chihaia.

Vineri, 23 decembrie:

S-a întâlnit cu PPSS Episcopi vicari patriarhali şi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor împreună cu PPCC consilieri ai Administraţiei Patriarhale şi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Duminică, 25 decembrie:

A săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala patriarhală cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului şi a rostit cuvânt de învăţătură.

Joi, 29 decembrie:

A prezidat şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei de Giurgiu, care s-a desfăşurat la Palatul Culturii din municipiul Giurgiu.

 

Neputând răspunde personal unor invitaţii, PF Părinte Patriarh Teoctist a fost reprezentat de:

Sâmbătă, 10 decembrie:

PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a participa la comemorarea organizată de Organizaţia pentru apărarea Drepturilor Omului (O.A.D.O.) la Monumentul Drepturilor Omului, cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului .

Luni, 12 decembrie:

PS Episcop Vincenţiu Ploieşteanul, vicar patriarhal, pentru a participa la vernisajul Expoziţiei de icoane organizată de Facultatea de Teologie "Patriarhul Justinian" .

Marţi, 13 decembrie:

PS Episcop Vincenţiu Ploieşteanul, vicar patriarhal, pentru a participa la recepţia de bun venit a noului Ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, ESa dl Nicholas F. Taubman.

Vineri, 16 decembrie:

PC pr. Eugen Moraru, redactor revista B.O.R, pentru a participa la festivitatea dedicată aniversării a 55 de ani de activitate a Editurii militare.

Sâmbătă, 17 decembrie:

PC diac. cons. Nicu Octavian, pentru a participa la programul de datini şi obiceiuri de Crăciun, sub genericul Florile dalbe, organizat de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".

PC pr. prof. Constantin Drăguşin, pentru a participa la concertul de colinde şi pastorale organizat la Muzeul Naţional "George Enescu" .

Duminică, 18 decembrie:

PS Episcop Ciprian Câmpineanul, vicar patriarhal, pentru a participa la Ateneul Român la concertul Corului de cameră "Preludiu", organizat de Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română".

Miercuri, 21 decembrie:

PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie şi parastasul pentru pomenirea victimelor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, la biserica şi cimitirul Eroilor Revoluţiei .

PS Episcop Ciprian Câmpineanul, vicar patriarhal, pentru a săvârşi slujba de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în Piaţa Universităţii în timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

PC diac. cons. prof. Nicu Octavian, pentru a participa la simpozionul "Revoluţia Română din Decembrie 1989", organizat de Institutul Revoluţiei române din Decembrie 1989.

Joi, 22 decembrie:

PS Episcop Ambrozie Sinaitul, vicar patriarhal, pentru a participa la concertul de colinde organizat de societatea Petrom Service la sala Unirii a Palatului Parlamentului.

PS Episcop Varsanufie Prahoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a participa la pomenirea eroilor la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei din Piaţa Revoluţiei.

PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi o slujbă de pomenire la Troiţa ridicată în memoria eroilor Revoluţiei la Televiziunea Română.

Vineri, 23 decembrie:

PS Episcop Vincenţiu Ploieşteanul, vicar patriarhal, pentru a participa la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", la slujba de pomenire a ostaşilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.

Luni, 26 decembrie:

PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie la Biserica "Precupeţii Vechi".

Marţi, 27 decembrie:

PS Episcop Sebastian Ilfoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie la Biserica "Cuibul cu Barză".

PS Episcop Varsanufie Prahoveanul, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pentru a săvârşi Sfânta Liturghie la parohia Prăjani, cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din localitatea Slănic Prahova.

 

A rezolvat zilnic problemele curente ale Administraţiei patriarhale şi ale Arhiepiscopiei Bucureştilor cu Prea Sfinţiţii Episcopi vicari şi cu ceilalţi colaboratori. A primti zilnic preoţi şi credincioşi din ţară şi de peste hotare.

SECRETARIATUL CABINETULUI PATRIARHAL